VI Marxa en bici anti-fracking en el Baix Segura

0
1909
Sol·licituds d'investigació per a la recerca d'hidrocarburs a la Regió de Múrcia. Les concessions "Áries" 1 i 2 es van atorgar al gener de 2009 a l'empresa Invexta Recursos S.L., una filial del grup empresarial ACS, per un període de sis anys. El projecte "Áries-1" està extingit des de juliol de 2016. I la concessió "Áries-2", amb més de 100.000 hectàrees, continua vigent tot i estar caducada des de gener de 2015.

La Plataforma Anti-fracking Comarques de Castelló i la Asociación AMA estan treballant en l’organització de la sisena marxa en bici anti-fracking que se celebrarà, com és habitual, durant el proper pont de Sant Vicent, el 6, 7 i 8 d’abril.

La gran novetat d’aquesta edició és que els participants no recorreran la província de #Castelló, després de la renúncia de Montero Energy i el grup SAMCA als projectes exploratoris per a la recerca d’hidrocarburs a les comarques dels Ports i el Maestrat, AMA i la PAF traslladen la seva reivindicació a la Regió de Múrcia per donar suport a la «Plataforma Cuenca del Segura Libre de Fracking«.

En l’actualitat són quatre els projectes que amenacen aquesta zona, dues concessions depenen del govern autonòmic, el projecte «Escorpio» i el «Acuário», i dos depenen del govern central, el projecte «Leo» que afecta #Múrcia i #Albacete i el «Áries-2» que afecta municipis de Múrcia i #Alacant.

La marxa comptarà amb la col·laboració d’altres col·lectius i ajuntaments de la zona, que també s’oposen a la utilització del #fracking per a la recerca i explotació d’hidrocarburs. Fins a la data s’han sumat Ecologistes en Acció País ValenciàMurcia en BiciAlacant en Bici – Alicante en BiciCastelló en Bici, CORBA (Asociación de ciclistas urbanos de Albacete) i els ajuntaments de Socovos, Cehegín i Cieza.

La PAF, un cop extingides les sol·licituds dels projectes «Arquímedes», «Aristóteles», «Pitágoras» a Castelló i «Platón» a Terol, sol·licitarà per escrit al Ministeri l’extinció de la concessió «Áries-2» per venciment dels seus terminis. I continuarà esperant la resolució de les al·legacions a la #LOTUP, com a última esperança perquè el #GoverndelBotànic prengue mesures legals abans que acabe la legislatura per impedir aquest tipus de projectes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here